Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксенон на 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Дали това че си палим фаровете направо с въртене на ключа /а не от превключвателя за фаровете/ не им разказва играта?
    Категорично, това припалване за половин секунда направо е..ва мамата на крушките. Моите първите изгоряха за 2 месеца, откакто ги паля след като запали двигателя вече година и половина нищо им няма. А са абсолютно същите крушки.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• На повечето италиански возила при положение на ключа 'стартер' всичкото осветление гасне. При 166 как е?
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        На повечето италиански возила при положение на ключа 'стартер' всичкото осветление гасне. При 166 как е?
        същата работа е и тука !!!
        Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Дали това че си палим фаровете направо с въртене на ключа /а не от превключвателя за фаровете/ не им разказва играта? Самото въртене на стартер не ги ли разсипва тия крушки?
          като ми го монтираха изрично ме предупредиха да паля колата първо после фаровете !!!
          Last edited by leketo84; d.m.y г., 00:31.
          Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

• Амчи да бяха ми го рекли и на мени
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
              Тука си говориме за жените бре не за гаджетиите...
              Той Емо е малък още бре
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Амчи да бяха ми го рекли и на мени
                Мче то логично бре - животът на всички видове крушки за коли, за вкъщи или за уличните лампи най-много зависи от броя включвания и изключвания. Ако ги държиш включени, веднъж светват на "контакт", после загасват докато въртиш стартера и после пак светват - това прави точно 2 пъти повече включ-изключ, респективно много по-къс живот.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                  На 90% от 166-ците рефлекторите са потъмнели. Факт. Всеки фар на 166, мине ли 3 години, вече свети на около 50%. Особено ако са били с нормални крушки - рефлектора е много близо до крушката и амалгамата на рефлектора се отлюпва. И не е необходимо да е влизала влага и да се е потил - просто от жегата рефректорите се скапват.

Единственото решение е нов фар - моя единия е нов и свети като змей, другия си е оригинален и въпреки ксенона мъждука като свещичка.Ще го троша и ще ходя при застрахователите.
                  +1

В пинковата като седнеш, все едно е с един фар и един габарит. Отвън не си личи, но по осветяването на пътя веднага се забелязва. На моята и двата фара са си още от родилното, ама единия нещо е разхерметизиран и дори през стъклото се вижда, че рефлекторът е по-тъмен от другия. Аз съм още с халогенните крушки и затова разликата много не се забелязва, но късите и без това са ми като кандилници. Ако сега сложа ксенони, ще стане като пинковата: единият осветява - другият за красота и симетрия.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                    +1

В пинковата като седнеш, все едно е с един фар и един габарит. Отвън не си личи...
                    Ти па кога си се возил в моята по тъмно бе? Не е чак толко зле, но новия фар определено свети много по-силно
                    Volvo XC90 D5 '06
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                      Ти па кога си се возил в моята по тъмно бе? Не е чак толко зле, но новия фар определено свети много по-силно
                      Аз само на тъмно съм се возил у нея - у Серес
                      Last edited by Коки; d.m.y г., 23:17.
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ако ги държиш включени, веднъж светват на "контакт", после загасват докато въртиш стартера и после пак светват - това прави точно 2 пъти повече включ-изключ, респективно много по-къс живот.
                        Загасват другия път светят си докато въртиш и тва им такова таковата.
                        sigpic

Comment

• някога имах Лада 1200 комби - оттогава знам , че не се върти на стартер при включенио каквото и да било - сега имам Алфа 166 - 2004 година - фаровете се калибрират всеки път като ги стартирам ако ги забравя на стартер се побъркват ... не го правя паля матора и след тва паля ксенонките
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

...Ако ги държиш включени, веднъж светват на "контакт", после загасват докато въртиш стартера и после пак светват - това прави точно 2 пъти повече включ-изключ, респективно много по-къс живот.
                            Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Загасват другия път светят си докато въртиш и тва им такова таковата.
                            Ами поне на 166 2.4 ЖТД загасват. За другите - не знам. Така че при постоянно завъртяно копче имаш точно 2 пъти повече включ-изключ на лампите.
                            Last edited by Коки; d.m.y г., 17:01.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Абе те моите така мъждят, че като завърти стартера направо си гаснат
                              Тва е защото на дизела акумулатора му е доста по-тежка службата, не остава ток за нищо друго
                              sigpic

Comment

Тва е защото на дизела акумулатора му е доста по-тежка службата, не остава ток за нищо друго
                                Ха ха с тоя 100амперов аколомулоатор ще те дърпам на стартер дажи
                                Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp 2001

Comment

Working...
                                X